Ik ben gek op lekkere gebakjes, en al helemaal als ik ze zelf kan bakken! Daarom hier wat receptjes!
Brownies: mijn lievelingsgebak! Ik maak ze altijd met walnoten erdoor heen, voor een extra bite.
Ingrediënten
o
150 g pure of bittere chocolade
o
150 g roomboter
o
125 g suiker
o
125 g basterdsuiker (lichtbruine)
o
1 zakje vanillesuiker
o
150 g zelfrijzend bakmeel
o
1/2 theelepel zout
o
4 eieren (middel groot)
o
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
o
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Materialen
o
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
o
bakpapier
Bereiden
Oven
voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakvorm invetten en bestrooien met
bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten. Chocolade in stukken
breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten,
regelmatig roeren. Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door
chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor
één al roerend toevoegen. Beslag in vorm scheppen en glad strijken. In midden
van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken. Binnenkant moet smeuïg zijn,
niet te droog. Brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen. Zijkanten
lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten.
Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen. Brownie in 16 à 20
vierkanten snijden.
_________________________________________________________________________________
Luikse wafels met aarbeien en chocola: oké, dit is niet echt een recept, maar luikse wafels zijn gewoon lekker, of je ze nu zelf maakt, of dat ze uit een pakje komen (:
Ingrediënten
·
250 g aardbeien
·
4 Luikse wafels
·
100 g chocolade met amandelen en honing, grof gehakt
·
4 bollen vanille roomijs vanille
Materialen
·
aluminiumfolie
·
barbecue
Voorbereiden
Was de
aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Leg op elk stuk
aluminiumfolie (van 25 cm) een wafel. Verdeel de aardbeien en chocolade erover.
Vouw de folie dicht tot pakketjes met de vouwnaad boven.
Bereiden
Leg de
pakketjes ca. 10 minuten op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld
aan de rand) tot de chocola is gesmolten. Vouw elk pakketje open en schep de
bol vanilleroomijs erop.
_________________________________________________________________________________
Witte
chocoladetaart: witte chocola is de lekkerste chocola die er is en deze taart zag er zó lekker uit, dat ik 'm graag een keer wil maken (:
Ingrediënten
·
200 g bloem
·
50 g witte basterdsuiker
·
1 zakje vanillesuiker
·
75 g koude boter, in blokjes + extra om in te vetten
·
1 citroen, schoongeboend
·
4 eieren
·
1 pak gedroogde linzen of -bonen (steunvulling, 500 g)
·
4 x 100 g witte chocolade
·
4 x 125 g crème fraîche
·
2 eetlepels poedersuiker
Materialen
·
aluminiumfolie, bakpapier, springvorm (doorsnede 28 cm), vershoudfolie
Bereiden
Zeef de bloem
en een mespunt zout boven een kom. Meng de basterd- en de vanillesuiker erdoor.
Voeg de boter toe en kneed met koele handen tot kruimels. Rasp de gele schil
van de citroen. Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en kneed snel tot een soepel
deeg. Is het deeg te droog, voeg dan wat ijskoud water toe. Vorm er een bal
van, dek af met vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.
Bedek de bodem
van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het
werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een diameter van ca. 32
cm. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de
vorm weer minstens 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven
voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of
linzen op de aluminiumfolie. Bak de bodem 10 min. in het midden van de oven.
Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5
min. zonder vulling. Verlaag, nadat de bodem gebakken is, de temperatuur van de
oven naar 180 °C.
Hak 300 g
chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in
een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au
bain-marie). Doe de gesmolten chocolade in een mengkom en voeg de crème fraîche
toe. Voeg 1 voor 1 de resterende eieren toe. Schep het mengsel in de bodem en
bak de taart 25 min. in het midden van de oven. De vulling hoeft niet helemaal
stevig te zijn en mag in het midden nog wat lobbig zijn. Laat afkoelen. Smelt
de rest van de chocolade au bain-marie (het moet goed vloeibaar worden) en
bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi vlak voor het
serveren met poedersuiker. Serveer koud.
- Oh, het ziet er allemaal lekker uit!!! Krijg jij ook trek?Liefs, Moon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx