Are you looking for something??

15.2.13

column | relatie tussen mens en dier

Als ik naar of van school fiets, krijg ik altijd zoveel inspiratie. Maar deze keer lette ik op andere dingen, namelijk op honden en hun baasje. Gemiddeld kom ik er vijf tegen, als het er niet meer zijn (of als ik niet een buurtbewoonster tegenkom die terecht de eigenaar van het hondenhotel wordt genoemd. Ze heeft zes honden en je mag de jouwe er altijd even dumpen als je omhoog zit). En deze keer observeerde ik deze bijzondere relatie tussen mens en dier (zoals Jan Wijdbeens alias André van Duin het elke week zo mooi kan verwoorden in Animal Crackers, hilarisch programma overigens). En ik kwam tot een bijna lachwekkende conclusie.

Ik kwam eerst een mevrouw tegen met van die lichtbeige Uggs. Aan de lijn liep een laag-bij-de-grond hondje met - ja, je raadt het al - lichtbeige en lichtbruine haren. Daarna twee getinte jongetjes die probeerde te voorkomen dat hun chocoladebruine labrador al overstak. O, ik kwam ook nog een man tegen die een beetje met z'n voeten naar buiten liep. Nou, kan een hond dat niet doen, maar het leek net of ze dezelfde houding hadden. Als laatst deze keer zag ik een blonde dertiger met cognacbruine sneakers met naast zich een cognackleurig hondje.
Ik ben geen expert op hondengebied (dat wil zeggen dat ik de hond geen soortnaam kan geven), maar deze gelijkenissen vond ik echt heel grappig.
 
Hoe ik hier allemaal op kom? Twee dingen.
Ten eerste verzin ik wel meer bizarre dingen op de fiets (de meeste gaan alleen helaas tot mijn spijt verloren, omdat ik op de fiets het niet even gauw op kan schrijven). Vanmiddag bijvoorbeeld bedacht ik me dat ik zín had om huiswerk te maken. Ik heb toen even aan m’n eigen voorhoofd gevoeld, maar nee, ik had geen koorts. Ik ben nu dus Kyteman Orchestra aan het luisteren (zie hieronder voor hun misschien wel bekend voorkomende single “The Mushroom Cloud”) en schrijf deze column. Aha… Oooh, huiswerk zei je?! Ja, ga ik zo doen…
Maar ik dwaal af. Ten tweede lees ik af en toe wel eens de Donald Duck van Kas, wat officieel eigenlijk verboden is, maar goed. Een heel erg tijdje terug was er strip waarin je ook allemaal honden met hun baasjes zag en die leken op elkaar. Dus toen ging ik deze theorie uit de Donald Duck bekijken in de praktijk en stelde vast dat het toch wel érg waar was.

Ja, van Donald Duck steek je meer op dan je denkt!

Have a nice weekend, my dear friends and followers!♥

Liefs, Manon

PS. Hieronder The Mushroom Cloud van Kyteman Orchestra. Niet schrikken, het is dus een orkest, maar Kyteman is hiphop-artiest, dus zie het als modern klassiek! Ik zou het zeker een keer luisteren, het is eens anders dan anders!

15 opmerkingen:

 1. hahaa wat een leuk artikel! Het lijkt echt heel erg op elkaar :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahahahah bello il tuo blog ti va se ci seguiamo? Kiss marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel, en de foto's zijn echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hea, die muziek. Als je echt gaat letten op honden en hun baasjes valt het enorm op inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, echt geweldig geschreven! ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! In 101 dalmatiërs van Disney komt dit ook voor! Zo leuk om te zien! Heel erg bedankt voor het volgen, ik volg je terug!

  Liefs Jolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, eigenlijk wel ja! Soms zie ik een dikke kleine man en dan is de hond ook klein en dik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super leuk geschreven zeg hihi :)
  en ik bedenk ook de meest rare dingen op de fiets dus je bent niet de enige haha :')
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, dit heb ik inderdaad al eens gezien! Echt mega grappig.. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk! grappig geschreven ook:)
  Liefs,x

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx