Are you looking for something??

2.8.13

list | to read during the holidays

Aaah. Lezen. Iets wat ik graag doe, maar waar ik tegenwoordig haast geen tijd meer voor heb tijdens school. In de onderbouw kon het nog wel eens voorkomen dat ik 's avonds voor het slapengaan een boek kon lezen, maar sinds dit jaar lees ik alleen nog maar lésboeken voor het slapengaan...
Daarom heb ik een aardig stapeltje boeken gecreëerd voor deze vakantie. De meeste ga ik meenemen op vakantie (héérlijk in de auto én aan het zwembad), maar ik wil er ook een paar ervoor en erna lezen. Enjoy!

Van boven naar beneden:
The woman who went to bed for a year - Sue Townsend. Ik zag dit boek voorbij komen bij Janne en toen zag ik het liggen in de bieb, dus ik moest 'm meenemen! Om m'n Engels te verbeteren!
Remember me? - Sophie Kinsella. Ik houd van deze schrijfster. Dit boek heb ik al in het Nederlands gelezen, dus om een beetje in dat Engels te komen, ga ik deze op de heenweg in de auto lezen.
Engelse editie - Donald Duck. Hahahahaha, deze heb ik al zó lang, maar nog nooit uitgelezen. Misschien is deze vakantie de uitgelezen kans!
Die Regentrinkerin - Nina Patrick. Zucht... Er zijn gewoon géén leuke Duitse boeken. In de bieb pakte ik de eerste de beste twee boeken en ze gingen allebei over trennen (voor de niet-duits-sprekenden onder ons: scheidende ouders). Geen idee waar dit boek over gaat, maar hij heeft een mooie dikte en ik wil ook graag mijn Duits blijven oefenen.
Het Achterhuis - Anne Frank. Dit boek heb ik al járen, maar ik heb 'm nooit helemaal uitgelezen. Aangezien ik van plan ben zelf een verhaal in dagboekstijl te gaan schrijven (overigens wel een die minder zielig is, liever wat luchtigs of vrolijks of zo), wil ik dit lezen ter inspiratie. En het is een klassieker. Dus. 
Hoe was het boek?

Wreck This Journal - Keri Smith. Deze heb ik voor mijn verjaardag gekregen, maar ik heb er niet zoveel in gedaan. Aangezien ik altijd creatief ben/wil zijn op vakantie, neem ik 'm mee. Je weet maar nooit.
Bella Italia - Suzanne Vermeer. Aangzien ik naar Italië ga, leek dit boek me toepasselijk. En hij was nog maar 10 euro! Een lekker dunnetje die ik waarschijnlijk op de heenreis al uit ga lezen (:
Extreem luid en ongelooflijk dichtbij - Jonathan Safran Foer. Mijn moeder en ik hebben het voorstukje van deze film een aantal voorbij zien komen toen we een andere film bezochten, maar zijn er uiteindelijk niet naar toe gegaan. Het boek heb ik nu als goed alternatief!
De smaak van venijn - Alan Bradley. Te leen gekregen van May. Ben benieuwd, het klinkt interessant ;D
Einstein - Walter Isaacson. Op school hadden we een film gekeken over Einstein en het boeide me best wel. Ik denk dat ik deze bio nooit uit ga lezen, maar ik kan het proberen.... Al denk ik eerlijk gezegd dat ik er niet eens aan ga begínnen...

Een hele boekenkrat vol.... 

En wat gaan jullie lezen in de vakantie? Of zijn jullie geen boekenwurmen?

xx

4 opmerkingen:

 1. Fijne (lees)vakantie! ;)
  Ik ben de laatste tijd niet meer zo'n boekenwurm.. ik lees liever blogs ed.
  Maar gaaf dat je een verhaal in dagboekstijl wilt gaan schrijven! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb in de vakantie eindelijk weer tijd om te lezen vaak :) Vroeger las ik heeel veel, maar nu eigenlijk bijna nooit meer.. Ik stop mijn tijd nu in andere dingen (mijn blog!) Nu ga ik wel weer wat meer proberen te lezen, ik vind het wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn een heleboel boeken! Ik moet voor Engels 2 boeken lezen, als ik weer naar Zeeland ga gaan die twee in de koffer.. En tot die tijd worden het maar tijdschriften lezen, daar houd ik ook van. Wreck This Journal is trouwens zo leuk! ^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb echt precies hetzelfde probleem met geen tijd meer hebben om te lezen! Veel plezier met lezen, the fault in our stars van john green (een weeffout in onze sterren in het Nederlands) is ook een erg mooi boek! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx