Are you looking for something??

15.10.12

new in + report + photos | Antwerpen (België-ontgroening)

Zaterdag ging ik dus naar België, Antwerpen om precies te zijn. Om eerlijk te zijn was het mijn België-ontgroening (sorry, mijn lieve Belgische lezers!), maar het was me er wel eentje. Antwerpen is GEWELDIG! Maar ik had dan ook een geweldige gids, mijn tante, die er vorige week nog was. Mijn tante komt nog vaker in Antwerpen dan in Rotterdam, dus zij wist alle leuke plekjes te vinden. We begonnen onze dag op een p+r buiten het centrum, waar we op de tram stapten en binnen een kwartier waren we in het centrum, vlak bij het Centraal Station. Blij dat we onze paraplu's mee hadden genomen, het heeft bijna de-hele-dag geregend. Dat mocht de pret niet drukken, want al met al was het een supergeslaagde dag!
Kas' camera staat dus zo ingesteld, dat op elke foto de datum en tijd wordt "getatoeëerd", leuk joh.
Eerst gingen we natuurlijk koffiedrinken, bij een adresje dat mijn tante al kende. Het was een of ander huisgeval waar Lodewijk de zoveelste en Willem nog wat ook hebben gehuisvest. Maar hoe dan ook: de koffie was héérlijk. Ik had een mega Latte Macchiatto en die was zó lekker! Nou ja, en daarna gingen we weer verder. Graag wilde ik nog naar Forever 21, want die hebben ze niet in Nederland. Wat een leuke winkel is dat! Daar heb ik dus ook zo'n beetje alles (alles, om precies te zijn) gekocht: een blauw-wit gestreepte trui die een beetje oversized is, met heerlijke te lange mouwen (eindelijk eens te lange mouwen in plaats van te korte!), een zwart-wit gestreepte trui die ontzettend lekker warm is én een uilenketting. Niet echt een originele ketting, maar hij stond wel nog op mijn lijstje. Ik heb een zilveren genomen, want ik had natuurlijk laatst al een gouden boomketting gekocht.
Toen ik uitgeshopt was in de Forever 21, gingen we weer de stromende regen in. Onze gids leidde ons weer verder door de stad, zonder dat wij eigenlijk wisten waar we naartoe gingen. We stopten uiteindelijk bij een marktje, om precies te zijn bij een krokettenkraam. Mijn tante kende het al en wist precies wat ze wilde. Ik nam een garnalenkroket en een kaaskroket. Nomnomnom, dat was lekker! Toen gingen we weer door heel veel kleine straatjes en weggetjes naar de kathedraal. Want we hadden van iemand gehoord dat daar een leuke eetcafé zat, namelijk Het Elfde Gebod. Dit café staat namelijk stamp en stamp en stampvol met heilige beelden. Dan bedoel ik écht helemaal vol, hè. Het blijkt dus dat je in België niet zomaar een biertje kan bestellen, in dit café had je twee pagina's met soorten bier! Maar ik bestelde gewoon een ice tea hoor, met toast met zalm. Het was heerlijk! Daarna gingen we maar weer de regen in, nog een beetje rondkijkend, maar toch alweer snel een terrasje (met terraswarmer!) opduiken voor een lekker bakkie koffie. Die was véél minder lekker dan die van 's morgens, maar het was wel een lekkere middagafsluiter. 
Na de koffie gingen we door de enorme winkelstraat weer terug naar het metrostation, nog steeds in de stromende regen (eigenlijk heeft het serieus de hele dag geregend). De metro was een stuk voller dan heen en er werd continu voor een andere tramlijn omgeroepen dat hij vertraging had (ze hadden bijna allemaal vertraging). Wel moesten we nog even langs bij de chocolaterie, tegenover het café van 's morgens, anders mocht mijn tante niet thuiskomen. In deze chocoladehemel hadden ze álles wat chocola betreft en ook hele mooie creaties: 
Het lijfje van deze jurk is van chocola!
Een chocoladekikker!
 Maar dit was geen gewone chocolaterie. Ze noemen het zelf een shock-o-laterie. Dat houdt in: chocolade gevuld met de meest uiteenlopende dingen. Van een italiaans bonbon met olijven en basilicum en een bonbon gemaakt van chocolade en hennep (!), tot een bacon-bonbon die "Miss Piggy" heet en een wasabibonbon. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in een bonbon, zelfs cola! Wel zijn ze niet goedkoop (250 gram kost 15 euro), maar mama had voor de rest niets gekocht, dus natuurlijk moesten we deze bijzondere bonbons proeven! Haha, de hennepbonbons hebben we niet gekocht hoor.
 Voor wat culturele opvoeding gingen we ook nog even langs in de Stadsfeestzaal. Dit oude gebouw is ooit een keer volledige afgebrand, maar hij is weer gerenoveerd, en nu doet het dienst als een winkelcentrum. 
 Hier een kleine greep uit de collectie heilige beelden in "Het Elfde Gebod". 

Het stadhuis van Antwerpen.
Op de terugweg een regenboog!
En dan nu mijn aankopen!!!
Sorry, ik kon echt geen betere foto maken... Het is een oversized, donkerblauwe trui met witte strepen en elleboogstukken. De mouwen zijn iets te lang, maar dat is juist wel leuk! 
Hij kostte €17,75.  
Say "hello" to my new necklace! Niet echt origineel, maar ik wilde hem wel graag (: Hij kostte maar €3,90(!) en ik kreeg 'm nog cadeau van mijn moeder ook! 
Omdat ik mijn nieuwe trui gisteren al heel graag aan wilde, hier een beetje een rare foto van mijn zwart-witte trui. De mouwen zijn anders gestreept van de rest van de trui, wat er leuk uitziet, vind ik! Hij is heerlijk warm en kriebelt een beetje: de perfecte herfst/wintertrui dus! Deze wordt zéker een favoriet! Hij kostte €26,75 (best raar gevormde prijzen eigenlijk, niet echt afgerond of zo)
 En dan onze chocolaatjes! Hier bovenop liggen gewoon de "classics", normale chocolade dus. Die witte in de rechteronderhoek heb ik gisteren gegeten: gekarameliseerde kokos. Die was lekker!

Ik heb gisteren in een dag tijd héél veel verschillen tussen de Belgische en Nederlandse taal gehoord, die ik hieronder op een rijtje zet.
 Belgische - Nederlands
geld afhalen = geld opnemen
jurkje = kleedje
tas = zak
memoriseren = herinneren
de tweede aan 20% korting = de tweede met/voor 20% korting
En er was vast wel meer, maar dat "memoriseer" ik me even niet meer. Zaterdagavond had ik bij bijna alles wat ik dacht of zei, dat ik het met een Belgisch accent hoorde. Echt grappig. 

Antwerpen is zéker een aanrader! En ik weet ook zeker dat ik vaker terug ga komen! Ook België in zijn geheel ga ik vaker aandoen. In plaats van een weekje Duitsland ga ik nu zeker vragen of we daar misschien een weekje België van kunnen maken!

Ken jij Antwerpen? Heb je er wel eens gewinkeld?

Liefs, Manon




11 opmerkingen:

  1. Ik ben ook laatst naar Antwerpen geweest! Die chocolade jurk is inderdaad super impressive, echt wauwie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik ben er in de zomervakantie geweest. En ik heb die chocolade kikker ook gezien! Ik heb je genomineerd voor de Versatile blogger Award!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke post! Jammer dat de fotos zo klein zijn maar dat maakt het niet minder leuk haha,Antwerpen is inderdaad een super stad,echt heerlijk om daar te shoppen
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I <3 Antwerpen, topstad! Leuke trui, en mmmm lekkere bonbons!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geweldige foto's! mmm al die chocola :) die gestreepte zwart - witte trui staat je erg leuk!
    hahaa die woorden ;)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Ik woon in Antwerpen, hehe c: Voor mij is het allemaal niet meer zo spectaculair, maar ik vergeet soms wel eens hoe prachtig ons stadje eigenlijk is ;) Kus <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. daar wil ik echt heel graag nog een keer heen! Forever 21 :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben twee keer in Antwerpen geweest, beide keren in de bus op weg naar een zuidelijker puntje in Europa. Helaas, want Antwerpen lijkt me leuk! Ik vind die verschillen tussen Vlaams en Nederlands altijd leuk. Vlamingen zeggen ook 'gekwetst' ipv 'geblesseerd', wat ik echt heel schattig vind :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben vorig jaar naar Antwerpen geweest, ik kreeg bijna een hartaanval toen ik de Forever21 binnenliep. Het was echt intens groot, drie grote verdiepingen vol met kleding. Op een gegeven moment kon door de bomen het bos niet meer zien, haha. Zo te zien ben je wel geslaagd, leuke dingen gekocht! Superblog, followed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow die chocolade kikker. Love it! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Erg leuke foto's zijn het, vooral die chocolade kikker hehe ;)
    Ik hou btw ook van Antwerpen, het is echt een geweldige shopstad!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx