Are you looking for something??

4.12.12

column | Feestmaand december

Het is december en dat betekent: veel binnen zitten, weinig bewegen en veel eten. Niet dat dat erg is, een maandje feesten is hartstikke gezellig hoor. Maar misschien is het een beetje teveel van het goede, soms. Had Sinterklaas niet beter in het voorjaar kunnen komen?

Op 6 december halen wij een kerstboom en binnen 1 à 2 dagen staat hij opgetuigd en wel in de woonkamer te schitteren en is de rest van het huis ook in kerstsferen. Ik bedoel, in september liggen de pepernoten al in de winkel maar na het heerlijk avondje is Sinterklaas dus echt over. Kerst daarentegen, begint drie weken van tevoren en het is ook geen ramp als je kerstboom in het nieuwe jaar nog eventjes staat. Kerst is gewoon zo gezellig. Kort samengevat: december = kerst.

Ik hou van kerst. Het is zo gezellig! En alles eraan is geweldig. Allereerst mag je de dag na sinterklaas een kerstboom gaan halen. Dan gaan we één of twee dagen daarna de kerstboom óptuigen. En vergeet de rest van het huis niet mee te nemen in die wolk van kerstsfeer. Als kerst dan eindelijk ongeveer aangebroken is, is het tijd om een kerstoutfit te shoppen (of je koopt hem al op 1 december, like me)! Verder heb je nog een kerstmenu in elkaar flansen, inkopen doen, cadeautjes kopen (of er worden cadeautjes voor ons gekocht...)(ja, wij doen aan kerstcadeautjes), enzovoort, enzovoort. Als je daar geen kerstvreugde van krijgt...

Sommige mensen krijgen van dit hele circuit enorme kerststress. Maar ik geloof nóóit dat wie dan ook die kerstmis heeft uitgevonden, heeft gewild dat je er stréss van krijgt. Dus: als de kerstboom nog niet staat, je nog geen kerstmenu hebt, of whatever, doe dan rustig aan en ga KERST MET LINUS kijken. Die programma op KRO is altijd zó leuk. Elk jaar kun je het weer zien, maar het blijft zó leuk. En het speelt zich af in Scandinavië, wat nog veel leuker is ;D

Wat een chaotische post, maar het ging om december en dat is toch wel duidelijk geworden...

Houdt jij van december? (domme vraag, domme vraag)

Liefs, Manon

10 opmerkingen:

 1. Haha leuke post!
  Ik hou echt heel veel van december, gewoon omdat het zo gezellig is!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke post! Wij hebbend de kerstboom altijd wat later, meestal twee weken voor kerst :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van december! Maar je bent de kerstfilms vergeten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben gek op December, zoveel gezelligheid en warmte! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke post! Ik vind december altijd erg gezellig! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! I love december, de beste maand van het jaar hihi! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha leuk! December is geweldig :)
  ps: mss wil je meedoen met mijn winactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik ben het echt zó met je eens!
  In Amerika zie je vaak al een maand van te voren alles in kerstsfeer, en hier pas 2 a 3 weken voor Kerst. December draait inderdaad om Kerst. Ik heb helemaal niet zoveel met Sinterklaas vieren.
  Gisteren zei iemand tegen mij "Kerst en Sinterklaas is precies hetzelfde, het enige verschil is dat er zo'n achterlijke boom in je huis staat".
  Haha dat is echt zo onbegrijpelijk voor mij.
  Fijne post!! Hierdoor kijk ik er alweer helemaal naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou ZO ERG van december, het is de leukste maand van het jaar (vind ik!). Zo gezellig altijd, vooral kerst dan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx