Are you looking for something??

15.4.13

other | Mailproject met Danique

Tumblr_mkaj6uvv6p1rrsk3oo1_500_largeSinds een tijdje mail ik met Danique, de ontzettend lieve en gezellige meid achter de blog Totally Danique. Met haar toestemming wil ik graag wat publiceren van onze mailwisseling. Ik heb de mailtjes wel een (heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel) stuk ingekort, want het leek me niet leuk om jullie lastig te vallen met onze eindeloze, inhoudloze mails, haha! Mailen is trouwens bijna net zo leuk als "analoge post", het is alleen goedkoper, komt sneller aan en je hoeft er minder creatief voor te zijn (ik ben creatief, maar niet als het moet!).


Hi Danique, Toen ik je reactie las op m´n blog, moest ik je gewoon even zeggen dat ik altijd heel blij word van jouw reacties! 
en hoezo mevrouw is niet grappig he ?

haha ik heb wel even gelachen hoor (: Ja, dat bedoel ik dus,. Ik word er zo vrolijk van! Dus. 
Dat wilde ik even kwijt.
Fijne woensdag nog! 
Liefs, Manon x

Zo begon het dus. Ik mailde haar omdat ik blij wat met haar reacties. Vind ik leuk. Het bloggen moet toch een beetje persoonlijk blijven, zeker voor trouwe volgers als Danique! Ik kreeg een lief mailtje terug.

Hoi Manon,
oh.em.gie.HOE LIEF !?
ik werd zó blij van je mailtje ! echt HEEL erg,ik word zo blij van dat soort dingen :D
ik probeer gewoon zo eerlijk mogelijk te zijn en JA je bent wél grappig :')
ik denk ook altijd dat ik niet grappig ben maar volgens mij ben ik echt niet grappig ...
maar super lief dat je me daarvoor een mailtje stuurde <3
liefs Danique xoxo


Dus. That was the beginning. Zo mailde we een aantal keer heen en weer. Hieronder wat stukjes uit onze mailtjes:

Hihi, dank je wel
Ik heb een vraagje: lijkt het je leuk om te blijven mailen? En echt, je hoeft niet GELIJK te reageren hoor, hihi (: Zeg maar of je het wat vind, mij lijkt het leuk!
Liefs, Manon

Hoi moon,
het is dat je zei : je hoeft niet GELIJK te antwoorden hoor want anders was ik keihard gefaald.
Elke keer zei : he nu ga ik Manon terug mailen maar zoals altijd dacht ik 'even' op weheartit of
op andere blogs te kijken en opeens zijn we zo weer een paar uur verder,whoopsy daisy ....
Zucht,maar het lijkt me echt leuk om door te blijven mailen :D
Een soort van penvrienden,maar dan mailend,dus. Dat is zo leuk ! 
Het lijkt me heel leuk om vaker te mailen hihi :D
xoxo dani


Hi lieve Danique,
Ik moest wel lachen om jouw mailtje, hihi. Zo lekker rommelig en gezellig, ik houd ervan!
Tumblr_mfr1y2rbqd1qgja7ho1_400_largeHet blijft een raar idee; mailen met iemand die je eigenlijk niet kent. Maar op de een of andere manier schrijft het ook makkelijker. En handiger: stel dat je met een verschrikkelijke roddel zit, maar je bang bent dat mensen uit je omgeving het doorvertellen. Dan is altijd handig om iemand te hebben aan wie je het kunt vertellen. Niet dat ik nu met een verschrikkelijke roddel zit hoor, maar het gaat om het idee. Ik vind het echt bijzonder. Ook dat hele bloggen. Zoveel meiden die zó lief reageren en je kent ze niet! Ik zou ze graag wat beter leren kennen. Ook wil ik graag laten weten dat hun reacties en hun blog veel voor me betekent (zoals bij jou, maar ook bij Adriënne van Make It Mine, als je haar kent) door een persoonlijk mailtje. Dat vind ik belangrijk en ook leuk, het maakt het bloggen soms net wat persoonlijker!
Het lijkt me echt leuk om zo te mailen met een “vreemd iemand” en degene zo beter te leren kennen. Goedkoper dan schrijven met brieven (alhoewel... wel leuk), en mijn lange verhalen (ja, het wordt alweer superlang. Ik zet er steeds weer dingen bij en tussen) passen nooit op een kaart en anders heb ik drie vellen briefpapier nodig! O, en het duurt langer voor het aankomt. En het is duurder. Al die postzegels. Misschien kunnen we ooit nog brieven schrijven. We zien wel. Dit is pas een van de eerste mailtjes...
Veel liefs, Moon

Hoi Moon ! 
Echt gezellig !? Dat rommelige ja,dat klopt,oh my god : heb je ooit mijn agenda gezien ? Nee duuuh tuurlijk niet,maar die is in ieder geval ook ONWIJS rommelig,allemaal verschillende kleuren potlood,stift,pen en OVER VOL,zelfs als ik geen huiswerk of andere dingen heb om er in te zetten zet ik er nog iets in,iets in de trant van : NIKS !? ja dus dat soort dingen.
Het is inderdaad best raar dat je door het bloggen zoveel mensen leert kennen,of nouja niet echt echt natuurlijk maar toch.Oke die zin slaat nergens op,maar oke,weet je wat ook een voordeel is ? Mensen beoordelen je bij het bloggen niet op het uiterlijk of hoe je eruit ziet en dat soort dingen.En zo schrijft het inderdaad veel makkelijker ! Ik bedoel,het is net zoals praten,als je eenmaal aan het praten bent dan blijf je maar door praten,zo is het ( bij mij althans ) ook met typen,als ik eenmaal typ,blijf ik maar typen en vooral ja wanneer eigenlijk ? Het is zo bijzonder dat het bloggen je met zoveel mensen in contact brengt,en allemaal zo lief ! Het kan echt mijn hele dag goedmaken als ik een lieve en lange comment tegen kom op mijn blog ( niet alleen iets van ' leuk !' serieus daar kan ik me echt KAPOT aan ergeren ! ) en zoals dit dat je dan ook buiten het bloggen om met mensen in contact komt die je zonder het bloggen nooit zou leren kennen,dat is toch tof !?
Oh ja en ik ben niet grappig,sinds jij op je blog had gezet dat dat best frustrerend is roep ik tegen iedereen die het maar wil horen ( en ook tegen de mensen die het niet willen horen ) : weet je hoe frustrerend het is als je niet grappig bent ? Ik bedoel,heb je ooit iets van mij gelezen waarvan je gierend van het lachen de tranen uit je ogen moest vegen ? Ooit bijna van je bed gerold van het lachen ? Ooit achter je computer gezeten en gedacht : ik verveel me dus laat ik maar eens even dat ene grappige iets van Danique opzoeken ? Nee toch ? Uhu ik ben niet grappig dus,maar voor de rest ben ik wel altijd vrolijk volgens iedereen.
Oke,ik sluit af,punt.
Liefs Dani,xoxo

Hi Dani,
Ik moest weer zo lachen om je mailtje. Je moet trouwens niet tijdens het lezen van jouw mailtjes nog even willen leren/bloggen/schrijven/je nagels lakken/gitaarspelen (speel jij eigenlijk een instrument?)/even boodschappen doen, want dan ben je de draad kwijt, hihi. O, je hoeft je niet verplicht te voelen om direct terug te mailen hoor! Straks mailen we elkaar elke dag en hebben we straks niets meer te vertellen.
Wahhaa, ik moet nu telkens naar beneden scrollen om te lezen wat je ook alweer had geschreven en waar ik op kan reageren. Héérlijk zulke lange mails. Zo leuk! Ik word er denk ik bijna net zo vrolijk van als het ontvangen van “echte post”! 
U_0utmx8dea_large
O, en je bent écht wel grappig hoor. Je hebt een ontzettend grappige schrijfstijl en ik denk dat die ook goed weergeeft hoe je bent. Veel dingen aan je hoofd, altijd aan drie of meer dingen tegelijk denken en dat dus ook opschrijven... Niet stom bedoeld natuurlijk, maar het is wel grappig wat en hoe je schrijft (: Het leest niet bepaald lekker snel weg (zie helemaal bovenaan deze mail. haha), maar het is wél de moeite waard óm het te lezen! Maar ja, als je niet snel tevreden bent met schrijven, moet je het ook niet doen, denk ik. Als ik ontevreden was, zou ik nooit meer kunnen schrijven. Ik lees er gewoon even overheen en schrijf gewoon verder. Later kan ik altijd nog wat aanpassen, denk ik dan. Anders had ik nu geen twee boeken ;D
Laten we eerst maar gewoon mailen en dan kunnen we altijd nog brieven schrijven. Of gewoon kaartjes met verjaardagen, kerst, pasen, weet ik veel. Laten we eerst maar kijken of we dit volhouden.
Liefs, Manon
PPS. Mag ik over onze “mail project”, zoals ik het heel origineel noem, op mijn blog schrijven? misschien kopieer ik kleine stukjes uit onze mails, heb je daar bezwaar tegen??


Hi Moon !
YES UHUHUH WOEHOOOOO WOOP WOOP SHIZZLE !!!!!! JE BOEK IS UIT !!!!!!!!! TOF TOF ONWIJS SUPER COOL VET EN ALLES !!!!!!
Ja,dat klopt,ik ben blij voor je :D
En je mag best over ons 'mail project' op je blog schrijven hoor hihi,en ik denk niet dat mensen mijn drukke schrijfseltjes heel interesant vinden maar je mag best stukken ervan opzetten hoor hihi :)
zucht ... ik heb niets eens op de helft van je vragen / opmerkingen gereageerd !! ik ben door en door slecht ...
Liefs Dani

O, en heb je dit hele verhaal gelezen, schrijf dan "aardbei" in je comment, haha (sorry, totally weirdness van mijn kant, maar doe maar wel, haha! Kan ik aardbeitjes tellen!).

Liefs, Manon (en Danique vast ook wel?♥)

10 opmerkingen:

 1. Super leuk artikel! Enne, AARDBEI! Hahahaa :)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, aardbei! Echt heel gezellig al die mails!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oke, ik zal sorry zeggen, want ik heb niet alles gelezen! Maar de stukken die ik heb gelezen waren leuk!
  Ik ga Danique's blog even bezoeken! liefs, Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat een grappige blije mailtjes sturen jullie naar elkaar. Heus wel dat jullie allebei grappig zijn. :) Aardbei haha. Dat ga ik ook eens doen als ik wat langers schrijf. :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha super leuk om te lezen, ik dacht laa ik.maar weer eens een reactie achterlaten! Super leuk dat mailcontact. En ik heb het helemaal gelezen dus: AARDBEI :D
  Xx Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha leuk om te zien! grappig dat jullie elkaar mailen :D

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. liefde, i loooove it !
  jullie zijn geweldig !

  AARDBEI !!!!! DUHHHHH

  xxxx, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. maar hey : WIJ ZIJN AWESOMEEEEE :D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx