Are you looking for something??

9.4.13

personal | Q&A - answers!

Hier de antwoorden op de Q&A! Ik heb een aantal vragen overgeslagen, omdat ze hetzelfde waren, of omdat ik er geen antwoord op wist, of zo. Enjoooooooy ;D


Persoonlijk
Wat voor boeken lees je zelf graag?
Ik heb deze week Gone deel 5 uitgelezen. Verder lees ik graag The Hunger Games en dat soort Young Adult boeken. Maar ook literaire werken vind ik fijn. Ik heb nog een hele zolder (van mijn tante!) vol die ik mag lezen, kijk er nu al naar uit!

Wat zijn je favoriete films/series ? 

Ik ben niet zo'n televisie- en filmmens. Als mensen beginnen: 'Heb je gisteren op tv die...' kap ik ze af met: 'Niet gezien.' Maar mijn broertje en ik zijn de Harry Potter-dvd's aan het sparen en verder kijk ik uit naar The Hunger Games deel 2. O, en romcoms vind ik altijd gewéldig! Die kunnen altijd. Series kijk ik helemaal niet, behalve Flikken Maastricht op vrijdagavond. Daar ga ik echt voor zitten en ik baal als ik het een weekje niet gezien heb (daar heb je interactieve tv voor met terugkijkfunctie!)


Wat is je favoriete winkel?
Ik HOU echt héél erg van de H&M, maar heb soms ook momenten dat ik daar niet slaag. Maar mijn meeste kleding komt toch wel van de H&M....

Wat wil je later worden?
Géén idee. Echt niet. Daarom ben ik ook zo druk met oriënteren naar opleidingen en studies.

Had jij vroeger een knuffel en zo ja; hoe heette deze?
Aangezien jullie álles mochten vragen, geef ik ook op deze vraag eerlijk antwoord. Ja ik had vroeger en knuffel en die heb ik nog steeds. Hij ligt nog steeds in m'n bed. Ik ben minder afhankelijk van 'm, maar slaap er toch meestal nog mee. Hij heet (en nee, niet lachen) Kroelie. Geen idee hoe die naam zo komt, whahaha.

Als je ergens een dag GRATIS mocht shoppen, waar zou dat dan zijn en waarom?? :)
Jup, ook H&M. Of Zalando (:

Wat is je slechtste en beste schoolvak?
Ik ben nergens echt slécht in, maar de vakken waar ik het laagst voor sta zijn: Engels (6,89), Natuurkunde (7,43) en Biologie (7,21). Ik sta afgerond op hele cijfers op dit moment 4 zevens, drie achten, twee negens (voor Nederlands en Grieks, mijn beste vakken!) en één tien (voor ANW, haha, maar dat was maar één PTA). Lekker makkelijk onthouden, nou hopen dat het zo blijft :p
Schrijven
Sinds wanneer schrijf je? 
I really don't know. Ik denk sinds ik kan schrijven! Volgens mijn moeder schreef ik vroeger al schriftjes vol met waarschijnlijk onsamenhangende verhalen die grammaticaal complete onzin waren. Kort samengevat: sinds ik me kan herinneren (:

Als je je schrijfstijl zou kunnen omschrijven, hoe omschreef jij die dan?
Pfff. Moeilijk! Ik kan serieuze young adult verhalen schrijven, maar ook luchtige columns of romantische chicklits. Net zoals met alles in m'n leven kan ik niet kiezen en vind ik alles leuk (is soms echt lastig...).

Wil je altijd een bepaald doel bereiken met schrijven? 
Nee, ik geloof het niet. Ik schrijf als ik daar zin in heb. Ik schrijf als ik me verveel (dan gaan mijn teksten meestal nergens over, maar goed, whaha). Ik schrijf verhalen, maar ook stukjes over mezelf, voor mezelf. Om later terug te lezen. Ik schrijf omdat ik moet schrijven. Omdat ik altijd zal blijven schrijven. Daarom.


Wat heeft je geïnspireerd om een boek te schrijven? 
Ik zal eens vertellen hoe Lotgenoten is geboren? Ik lag in bad en ineens kwamen de eerste paar zinnen in me op. Ik heb ze toen een stuk over tien keer herhaald in mijn hoofd, om ze maar niet te vergeten, tot ik uit bad stapte. Geen idee wat me geïnspireerd heeft, haha, het idee ploepte zomaar in mijn hoofd.

Hoe verdeel jij je tijd? 
Voor het schrijven? Ik werk en heb ook niet fulltime aan mijn verhaal gewerkt. Een hoop beetjes vrije tijd heb ik erin gestoken, maar had niet echt een planning. Ik schreef het af, liet het een tijdje rusten en daarna ging ik corrigeren, twee maal. Doordat ik geen druk heb van een redacteur of uitgever, had ik alle vrijheid en was ik degene die besloot wanneer ik het afschreef.

Hoe pak je het schrijven aan? 

Pfff. ja.. Zoals eerder gezegd ontstaan ideeën spontaan in mijn hoofd. Ik ben niet iemand die dan eerst alle personages en complotten uit gaat denken. Hup, gewoon beginnen met schrijven, denk ik dan. Als lezer leer je personages ook met de bladzij kennen en zo denk ik er ook over als schrijver. Het komt vanzelf. Als er iets niet klopt, kom je daar vanzelf achter met overlezen en corrigeren. Gewoon schrijven wat je gevoel je influistert. Er kan niks misgaan. Alleen als je stopt. Dan is alles voor niets geweest. Zo. Amen. 


Hoe ben je begonnen met schrijven?
Mag ik hier ook geen antwoord op geven? Geen idee joh, als het in je zit, gebeurt het gewoon. Net dat als iemand ook niet zomaar gaat zingen. Iemand zingt. Omdat hij of zij het leuk vindt en omdat hij of zij ervoor geboren is. Ik ben geboren om te schrijven. Kort samengevat, haha.

Waar haalde je je inspiratie om die 2 boeken te schrijven?
Inspiratie "haal" je niet ergens vandaan, inspiratie ontstaat in je eigen hoofd. Iets kan aanleiding geven tót inspiratie, maar inspiratie ontstaat bij jezelf.
Bloggen
Wat zou je kiezen: een dag naar Walibi of een hele dag je tijd besteden aan bloggen?
Eén: ik ben geen pretparkmens (behalve de Efteling, die staat bovenaan mijn lijstje!), dus de keus is makkelijk gemaakt. Twee: een dag bloggen kost geen geld en is nog leuk ook! Easy Question, whaha.

Wat vinden mensen in je omgeving ervan dat je blogt? 
Mijn oma is trouwe lezeres, zoals je soms wel kunt lezen op mijn blog! Ze vertelt iedereen die het wel of niet wil horen dat haar kleindochter een blog heeft. Ja, ik heb een hippe oma mét tablet, hihi. Mijn klasgenoten vinden het ook wel leuk, maar snappen niet echt wat daar nou leuk aan is. Ik bedoel, ze denken dat er niets te beleven is. Ja, ik heb geen Twitter en/of Facebook, maar dat is toch zeker niet álles??

Als je zou moeten kiezen om nooit meer make-up te dragen of te stoppen met bloggen, wat kies je dan?
Oeeeh.... Ik altijd wel een beetje mascara en oogpotlood op, maar meer ook niet, dus ik denk dat ik dat wel kan missen, haha. Ik zou nooit stoppen met bloggen, ik kan in ieder geval geen geldige reden verzinnen!


Wat vindt je het leukste aan bloggen?
Op één: de lieve mensen die je ontmoet. Nu ja, ontmoet... Helaas heb ik nog nooit (op een háár na!) een blogger in het echt ontmoet, maar met twee lieve bloggers heb ik (al dan niet gebrekkig...) mailcontact: Danique en Adriënne! Een postproject vind ik wel leuk, maar ik weet niet waar ik de tijd en inspiratie vandaan moet halen (zie je, nu zeg ik het zelf: inspiratie ergens vandaan halen...). En mailen is limietloos, kosteloos en leuk!

Waar haal je je inspiratie vaak uit? Waar krijg je ideetjes voor je blog? (op school, in de natuur, op het toilet haha)
Inspiratie ontstaat overal en nergens! 

Waarom heb je zo'n superleuke blog?

Dank je wel, haha! Geen idee, daar durf ik geen antwoord op te geven :p

Ben je ooit naat een bloggermeeting geweest? 
Nee! Ik mag ook nog niet van mijn moeder, wel logisch; ik ken niemand écht. Als ik wat ouder ben (en als ik dan nog blog, grote kans van wel), wil ik wel naar bloggersmeetings, hoor!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!

12 april is het zover: dan komt mijn boek uit!!!!!

Liefs, Manon

9 opmerkingen:

 1. leuke tag! Leuk beantwoord, vooral over schrijven :)
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk beantwoord! 12 april is de grote dag voor jou :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleeeuk om te lezen! aaah, spannend, 12 april! :) liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! En wat een hoop vragen zijn er gesteld! Je hebt ze leuk en uitgebreid beantwoord. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Er zitten ook grappige vragen tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke Q&A! Erg interessant om te lezen. Ik vind het ook heel heel heel leuk dat ik jou door het bloggen heb ontmoet en ik vind je antwoorden op de schrijfvragen ook heel handig! :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx