Are you looking for something??

29.5.12

breaking news | R.I.P. Gerrit

Vandaag is Gerrit overleden... Breaking news dus! Meer weten? Klik op "meer lezen"!
Ik wil graag dat we allemaal even stilstaan bij de dood van Gerrit, de vrouwtjesparkiet van meneer van Stigt (leraar economie)('We verzonnen eerst de naam en daarna de vogel'). Ze is vanmorgen overleden, als gevolg van een vastzittend eitje. Van Stigt heeft er alles aan gedaan om beiden te redden. Het parkietje is ingesmeerd met slaolie, in warm en koud water gehouden en heeft boven het stoom van kokend water gehangen. Van Stigt: 'Op internet stond een half uur, maar na 6 minuten dacht ik dat hij al gaar was. Zij, bedoel ik.' Ondanks al deze inspanningen mocht het niet baten.

We zijn uitgenodigd voor de begrafenis, het vogellijkje zal op een onbepaald moment in de prullenbak aan de andere kant van zijn straat worden gedeponeerd. Maar iedereen was zo in shock dat niemand durfde te komen, bang voor een emotionele uitbarsting.
Het eitje is ook niet gered. De reeds gelegde eitjes kunnen ook niet meer uit komen. Meneer van Stigt heeft de optie dat hij ze uitbroedde nog in overweging genomen, maar laat de arme, nog niet bestaande beestjes aan hun noodlot over.
De drie andere parkieten van Van Stigt, Bacon, ? en ? (slechte research gedaan J) maken het naar eigen zeggen goed. Hoewel meneer van Stigt er zichtbaar emotioneel van was, reageerde hij opvallend luchtig. 'Voor tien euro heb je een nieuwe.'
Van Stigt is blijkbaar van plan om een nieuwe parkiet aan te schaffen, maar de naam is nog onbekend. 'Ik wil wel weer een allochtoon. Na Achmed heb ik er geen meer gehad. Iets van Youssef of zo. Of Fatima voor een vrouwtje.' Maar je weet het nooit, vertelt hij. Hij waarschuwt de jongens die in de toekomst te maken krijgen met een vrouw: wat je ook wil, de vrouw beslist uiteindelijk.

En nu graag een minuut stilte voor Gerrit, de dode vrouwtjesparkiet, die op de bodem van een vuilnisbak ligt met een eitje in haar kont.

Wat te doen met "breaking news"?? Doen of dumpen?

Liefs, Moon

2 opmerkingen:

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx