Are you looking for something??

24.7.12

books | Goede vrienden

Alweer zo'n boek van m'n tante. Ze had hem als eerste aan me gegeven en op m'n hart gedrukt dat het een goed boek was. Omdat het een thriller is, verwachtte ik dat er op z'n minst iemand werd vermoord en dat was ook zo. Maar dat duurde even. Benieuwd? Klik snel op "meer lezen"!Op het boek stond: literaire thriller (wat het dan betekent). Nou, daar merkte je in het eerste kwart van het boek niet zoveel tot helemaal niet. Het was echt zo'n standaard verhaal: man en vrouw gaan scheiden, vrouw gaat met nieuwe vlam naar Amerika en neemt dochter mee. Man alleen achter, heeft zelfmoordneigingen en zoekt steun bij het overgebleven deel van hun vriendengroep.
Dan word plotseling één van de vrouwen uit het vriendengroepje vermoord, maar de recherche komt er niet bij, ze zoeken verkeerd. Wanneer er nog iemand bijna word vermoord (tweede vrouw uit de groep), tasten ze nog steeds in het duister. Pas als de derde als alleen met hem op zijn boot op het meer zit, terwijl het heftig stormt, weet de politie pas wat er aan de hand is. Maar of dat te laat is...

Het was echt zo'n boek waar je in moest komen. Best vervelend dus. Dan heb je dus veel tijd nodig, zodat je er je snel door heen kan bijten en laat ik dat nu net hebben in de vakantie! Dus uiteindelijk vond ik het nog best een leuk boek!

Een stukje uit het boek:
Naast zich hoort ze de regelmatige ademhaling van Edwin. Die slaapt altijd jaloersmakend goed. Otto zal ook wakker liggen. Of hij dwaalt door de straten van de stad, op zoek naar iets wat hij nooit zal vinden. Misschien zelfs door de Couperusstraat, zonder te weten dat daar het vluchtadres is van Sandra en Fenne. Marleen weet dat Sandra niet meer terugkomt. Een ander leven, daar is ze naar onderweg. Misschien wel een spánnend leven.
(...)
Otto is de man die alleen achterblijft, the loner. Is dat niet een oud nummer van Neil Young? Ook al zo'n halfbejaarde popartiest, maar hij schreef wel mooie liedjes. Het begint toch met He's a perfect stranger? De nieuwe vriend van Sandera is een perfect stranger. Niet meer met vier vrouwen naar Amsterdam terwijl de mannen aan het fietsen zijn. Shoppen, iets drinken, een film aan het eind van de middag, eten in een hip restaurant en daarna terug met de trein. Alle vier even uitbundig, giechelend, een beetje aangeschoten. Maar waarom zouden ze daar niet mee door kunnen gaan?


Je moet dit boek lezen als je: 

  1. Genoeg tijd hebt om je door het eerste stuk heen te worstelen
  2. Houdt van thriller, zonder echte horror
  3. René Appel nog niet kent en graag iets nieuws wil proberen (had ik ook, haha)
  4. Houdt van "echte" Nederlandse boeken, die niet vertaald zijn uit het Engels
Ken je René Appel (waarom moet ik denken aan de schilder?)??? Zou je, nadat je dit hebt gelezen, het boek gaan lezen??

Liefs, Moon ♥

1 opmerking:

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx