Are you looking for something??

18.7.12

food | de lekkerste gebakjes!

Ik ben gek op lekkere gebakjes, en al helemaal als ik ze zelf kan bakken! Daarom hier wat receptjes!


Brownies: mijn lievelingsgebak! Ik maak ze altijd met walnoten erdoor heen, voor een extra bite.
Ingrediënten
o    150 g pure of bittere chocolade
o    150 g roomboter
o    125 g suiker
o    125 g basterdsuiker (lichtbruine)
o    1 zakje vanillesuiker
o    150 g zelfrijzend bakmeel
o    1/2 theelepel zout
o    4 eieren (middel groot)
o    1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
o    1 eetlepel bloem om te bestuiven

Materialen
o    ovenschaal ca. 20 x 30 cm
o    bakpapier

Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakvorm invetten en bestrooien met bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten. Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren. Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Beslag in vorm scheppen en glad strijken. In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken. Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. Brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen. Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten. Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen. Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.
_________________________________________________________________________________
Luikse wafels met aarbeien en chocola: oké, dit is niet echt een recept, maar luikse wafels zijn gewoon lekker, of je ze nu zelf maakt, of dat ze uit een pakje komen (:
Ingrediënten
·         250 g aardbeien
·         4 Luikse wafels
·         100 g chocolade met amandelen en honing, grof gehakt
·         4 bollen vanille roomijs vanille

Materialen
·         aluminiumfolie
·         barbecue

Voorbereiden
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Leg op elk stuk aluminiumfolie (van 25 cm) een wafel. Verdeel de aardbeien en chocolade erover. Vouw de folie dicht tot pakketjes met de vouwnaad boven.
Bereiden
Leg de pakketjes ca. 10 minuten op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld aan de rand) tot de chocola is gesmolten. Vouw elk pakketje open en schep de bol vanilleroomijs erop.
_________________________________________________________________________________

Witte chocoladetaart: witte chocola is de lekkerste chocola die er is en deze taart zag er zó lekker uit, dat ik 'm graag een keer wil maken (:
Ingrediënten
·         200 g bloem
·         50 g witte basterdsuiker
·         1 zakje vanillesuiker
·         75 g koude boter, in blokjes + extra om in te vetten
·         1 citroen, schoongeboend
·         4 eieren
·         1 pak gedroogde linzen of -bonen (steunvulling, 500 g)
·         4 x 100 g witte chocolade
·         4 x 125 g crème fraîche
·         2 eetlepels poedersuiker

Materialen
·         aluminiumfolie, bakpapier, springvorm (doorsnede 28 cm), vershoudfolie

Bereiden
Zeef de bloem en een mespunt zout boven een kom. Meng de basterd- en de vanillesuiker erdoor. Voeg de boter toe en kneed met koele handen tot kruimels. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Is het deeg te droog, voeg dan wat ijskoud water toe. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een diameter van ca. 32 cm. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen op de aluminiumfolie. Bak de bodem 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5 min. zonder vulling. Verlaag, nadat de bodem gebakken is, de temperatuur van de oven naar 180 °C.
Hak 300 g chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de gesmolten chocolade in een mengkom en voeg de crème fraîche toe. Voeg 1 voor 1 de resterende eieren toe. Schep het mengsel in de bodem en bak de taart 25 min. in het midden van de oven. De vulling hoeft niet helemaal stevig te zijn en mag in het midden nog wat lobbig zijn. Laat afkoelen. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie (het moet goed vloeibaar worden) en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer koud.

      1. Oh, het ziet er allemaal lekker uit!!! Krijg jij ook trek? 
        Liefs, Moon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx