Are you looking for something??

7.7.12

personal | Chikki!

Oké, het is dan misschien geen dierendag, maar ik wil toch even een ode doen aan mijn lieve parkietje Chikki. I just made pictures (: Zien? Klik op meer lezen, ook voor z'n levensverhaal!

We kochten Chikki op 19 augustus 2008, dus hij wordt alweer bijna 4!! In het begin wisten we niet of het een mannetje of een popje was, zijn neusdop kleurde niet heel duidelijk. Maar uiteindelijk hebben we het toch tot een mannetje verklaard en is het (een van) mijn beste vriend(en)!

Deze parkiet is echt (te) gek en ik zou niet weten wat ik moest doen als deze dood zou gaan en er een andere zou komen. Er kan nooit een andere parkiet zijn die zo grappig is! Het lijkt soms alsof hij mee wil praten, alsof hij je begrijpt, alsof hij je iets duidelijk wilt maken. Het klinkt heel vaag, maar zo zie ik het echt.
Ik praat nooit tegen Chikki. Nou ja, niet in de zin van: ik vertel mijn huisdier al mijn geheimen. Dat is namelijk echt weird. Wel praat ik tegen 'm als ie bijvoorbeeld weer iets geks doet of zo. Dat is toch normaal? En er bestaat een minikleine kans dat hij ooit gaat praten, of eigenlijk hebben we dat al opgegeven. Maar toch blijven we tegen 'm kletsen, want voor mijn gevoel doet ie dat ook tegen mij.
We hadden nagevraagd of hij gestrest zou raken als we er een parkietje bij zouden zetten, maar de jongen in de dierenwinkel zei, dat als hij gewoon vrolijk en gelukkig is, we hem beter alleen konden laten. Anders kan hij inderdaad gestrest raken.
Ik zou ooit graag nog een parkietje willen, een witte of een blauw-met-grijze. Maar voorlopig ben ik al heel blij met Chikki!

Heb jij een huisdier/parkiet? 

Liefs, Moon


3 opmerkingen:

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx