Are you looking for something??

8.9.12

other | blogtips

Hoewel ik eigenlijk nog niet heel lang blog, ben ik inmiddels al zo "ervaren" dat ik genoeg tips kan geven. Dit zal ik hier met jullie delen.
Tumblr_m7h8eh2non1qjzvcco1_500_large
Brainstormen
Besloten dat je gaan bloggen? Denk goed na! Waarover ga je bloggen? Hoe gaat je blog heten? Dat zijn belangrijke vragen, zeker in het begin! Vraag desnoods aan mensen uit je omgeving of hun ideeën hebben! Zorg dat mensen je blognaam gaan onthouden, of dat het met je naam of het blogonderwerp te maken heeft. Het blogonderwerp kan van alles zijn, maar de meeste blogs bevatten lifestyle, fashion en beauty. Ben je van plan ook dat pad te bewandelen, zorg dan dat je opvalt! Door aparte en bijzondere foto's, een uitgesproken fashionstijl, een mooie blogpagina of een fijne, vlotte schrijfstijl.

Het uiterlijk
Het gaat natuurlijk om de inhoud, maar het oog wil ook wat! Zorg dat jouw virtuele pareltje er mooi uit ziet. Dus geen wirwar van tools en gadgets, maar een overzichtelijk geheel. En natuurlijk een mooie header! Ben je daar zelf niet zo handig mee (zoals ik)? Vraag dan een handige vriend/vriendin om je te helpen!
7586716866_98df0bab84_z_large
De inhoud
En dan nu waar het natuurlijk allemaal om draait: het posten! Schrijf afwisselende artikelen, uiteraard zonder spel- of schrijffouten! Maak ook alinea's, zodat je lezers niet één grote lap tekst hoeven te lezen. Het mooiste is als je je posts ook nog illustreert met foto's of plaatjes van internet (wel zo netjes om de bron te vermelden, alhoewel ik het ook niet áltijd doe). Ikzelf probeer zo vaak mogelijk eigenlijk foto's erbij te doen, is ook het leukst! Nog leuker is als je de foto's zelf maakt, maar ik zoek ook wel eens plaatjes van tumblr of we heart it.

Terugkijken
Na een tijdje kun je terug gaan kijken. Bekijk je posts terug, je reacties, je volgers en de statistieken. Is de kwaliteit van je posts vooruitgegaan? Krijg je positieve reacties? Krijg je meer volgers en bezoekers? Niets houdt jou natuurlijk tegen als het gaat om bloggen, maar het is fijn om te weten als het goed gaat!

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Succes!!!

Liefs, Moon♥

8 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven. En wat is je header moooi! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry Moon, maar ik ga toch echt even reclame maken! Jap, die's door mij gemaakt, haha!

  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat terugkijken doe ik ook altijd, vooral dat vind ik heel nuttig! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips! Ik kijk ook bijna elke dag even terug! liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is altijd handig om tips van anderen te lezen. Je kunt er alleen maar beter van worden. Lief dat je ze even met ons wilde delen! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx