Are you looking for something??

26.9.12

column | Hoe vind ik De Ware?

Oké, een nieuw blogonderdeel, maar het wordt geen vaak terugkerend onderdeel. Ik had gewoon een stukje geschreven wat ik met jullie wilde delen, nu dus onder het mom "column". Maar dus geen wekelijkse of maandelijkse of dagelijkse column zoals je ze in kranten en tijdschriften vindt. Gewoon lekker af en toe een column. Enjoy it!
Af6d2407ef13b13cb2958b5eff00687d_large
Hoe vind je De Ware? Google je dat? Ga je op zoek? Of wacht je er op, zoals het moet, volgens de ongeschreven wetten der Liefde?
Maar wat als je geen geduld hebt of geen tijd? Is het dan jammer, pech gehad? Of wat als je De Ware (niet op tijd) kan vinden? Heb je dan gewoon pech en moet je 't zonder doen? Of is er echt voor iedereen zo'n iemand, zo'n Ware? Past er zo gezegd echt op ieder potje een dekseltje, en andersom?
Wat als je De Ware al tegen het lijf bent gelopen zonder dat je het weet? Of wat als De Ware zich heeft verstopt, omdat jij of hij er nog niet klaar voor is? Wat als je wel zoekt, maar niet goed genoeg, of op de verkeerde plaats?
Maar wat dan als je De Ware gevonden hebt? Hoe weet je dat "hij" het dan is? Bestaat daar een test voor, een vragenlijst of een soort drugshond die gaat blaffen als er iets fout is? Of voel je dat, aan zijn manier van praten, de kleur van zijn ogen, zijn schoenmaat?
En wat als je De Ware hebt gevonden, maar hij al bezet is? Wat moet je dan doen? Kun je daarvoor een advocaat in de armen nemen? Hoe zeg je dat jij voor hem voorbestemd bent? Wat zeg je tegen zijn vriendin of vrouw of echtgenote? 'Rot maar een eind op, want hij is van mij!'? Dat kun je toch niet maken? Of kan en mag alles, als je De Ware eenmaal hebt gevonden?
Hoe vind je De Ware? Houd je een enqûete? Bespreek je het met je vriendinnen? Pak je de microfoon op een schoolfeest en vraag je dan 'wie is Mijn Ware?' en hopen dat er iemand zijn hand opsteekt?
En als je zeker weet dat je hier uitgezocht bent? Als je dat echt vierhondernegenentachtig procent zeker weet? Bestaat er over de grens dan ook een Ware? Der Wahre? The true? Le vrai? Den Sanna (Zweeds)? Kan dat? Kent liefde echt geen grens?
Maar wat dan als De Ware na tien, twintig, dertig jaar opeens De Ware niet blijkt? Mag je hem dan inwisselen of omruilen, ook als je je bonnetje kwijt bent? Krijg je je geld ten allen tijden terug, ook als je buiten de garantieperiode valt?

Liefs, Manon

11 opmerkingen:

 1. Leuke post!

  Check ook onze blog. Misschien kunnen we elkaar volgen? Let me know!

  www.chicksaboutfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en erg leuk geschreven! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke post.
  je schrijft erg leuk
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "En wat als je De Ware hebt gevonden, maar hij al bezet is? Wat moet je dan doen? Kun je daarvoor een advocaat in de armen nemen?" Jaaa, dat zou eigenlijk moeten kunnen! Ik bedoel, het is tenslotte jóuw ware. Leuk stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geniaal grappig, goed geschreven, leuk zo met alleen maar vragen
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. May voegt toe: 'En wat als je de Ware hebt gevonden maar die Ware niet wil geloven dat jij ook de Ware voor hem bent?' - So true en zo herkenbaar, helaas....

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaa leuk artikel! erg grappig :)
  xfije

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I want that pink typewriter! X

  http://Heidi-likes.blogspot.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Great :)!

  Check out my Blog, if you like :)
  Blog: http://blogn93.blogspot.com
  Facebook: https://www.facebook.com/N93ByJuliaHaghjoo

  N°93

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog hebt gezocht en bedankt voor je reactie! You made my day! xx